vasárnap, 22 október 2017

KRESZ park 2016 | óvoda

Köszönjük a sok szorgoskodást, segítséget!

A gyerekek nagy örömére, a sikeres szülői együttműködés eredményeként 2016. április 18-án hétfőn átadtuk az óvodai KRESZ-pályát. Ezzel megvalósult az Alapítvány első kiemelt célja. A részletek helyett álljon itt a Telki Naplóban megjelent cikkből egy részlet:

"Háromból egy, pipa! – Köszönjük!

Másfél évvel ezelőtt érkezett a kérés az Alapítványhoz, hogy az óvodákban szükség lenne KRESZ-pályák kialakítására.

Az Alapítvány örömmel vállalta fel a feladatot, hiszen olyan projekt mellé állt, amely egyben tanulás, játék és sport. Ezen keresztül a gyermekek megtanulják a közlekedés alapvető szabályait, az egymáshoz való alkalmazkodást, miközben futóbicikliken és rollereken róják az óvodák ösvényein a köröket.
Az Alapítvány csapata ez év februárjában nekilátott a feladat megvalósításának. Tervezett, gyűjtött, egyeztetett, kért, alkudott, majd az óvodai és iskolai szülők segítségével takarított, festett, rakosgatott. A rengeteg felajánlás így változott óvodai KRESZ-pályává, vagy, ahogy a Harangvirág utcai óvodát jól ismerők mondják: KROSZ-pályává.

Egy tavaszi hétfő délután közösen ünnepeltek gyerekek, óvó nénik, szülők, az Alapítvány önkéntesei, a szolgálatra kész rendőrök és a kedves érdeklődők. Nagyon megható volt a Maci csoport kedves versmondása! Külön köszönet Jordán-Tóth Andreának és csapatának a nagy közösségi összefogással készült lenyűgöző KRESZ-pálya alakú tortáért! Az udvaron kialakított pályát és a további tartozékokat rövid ünnepélyes beszéd keretében Koltai Piroska a kuratórium elnöke és Páva Hajnalka az Alapítvány lelkes önkéntese adta át. Ezután a gyermekek nagy fegyelemmel figyelték a telki és budajenei körzeti megbízott rendőrök bemutatóját, örömmel próbálták fel a golyóálló mellényt, kipróbálták, hányan tudnak beülni egyszerre a rendőrautóba, tesztelték a sziréna teherbírását. Jó volt látni a lelkes gyermekeket, amint élményekkel telve, az Alapítvány ajándék kifestőjével és az Önkormányzat fényvisszaverő jelvényével távoztak.

Mindent összegezve, saját erőből sikerült megvalósítani az alapítvány három kiemelt célja közül az elsőt, összegszerűen 224 700 Ft értékben. Külön szeretnénk kiemelni, hogy nemcsak anyagi felajánlás érkezett. Adomány volt a festék, amit külön köszönünk a KORAX Műgyantagyártó Kft-nek! Adomány és rengeteg munka volt a rendőr-dobogó és a benzinkút, köszönjük Szabó Mártonnak! Kedvezményes áron nyomtatta ki a kifestőket a DigiPrint, köszönjük! A takarításban és a festésben fel sem tudjuk sorolni hányan jöttek segíteni, mindent összegezve itt derült ki igazán, hogy milyen rejtett tartalék és lelkesedés van a szülőkben, külön-külön köszönet érte!..."

A teljes cikk innen tölthető le>>>